HISTORIA

I augusti 2017 förvärvades Tryckaren av bröderna Johan & Martin Alm. Två bröder med historia i Ängelholm och har som mål att driva tryckeriet vidare i samma anda och med det lokala engagemang som funnits tidigare.

Tryckaren med egen produktion inom tryck drivs vidare med utveckling inom grafisk formgivning samt profilprodukter för att hjälpa våra kunder med allt från idé till färdigt resultat.

Bröderna har även integrerat Bestoff. ”Det bästa för kontoret” som ska fokusera på kontorsmaterial för att kunna bli en helhetsleverantör för kontoret till företag i närområdet. Läs mer om BestOff här.

Engelholms Typografiska hette företaget från början men kom snabbt att kallas endast ”Tryckaren” i folkmun bland Ängelholmarna. År 1906 startades Tryckaren upp i källaren på Storgatan 51 (där idag restaurang Telegrafen ligger) och försåg Ängelholms småföretagare och privatpersoner med trycksaker.

Efter att Hjalmar Gustafson gått bort i allt för tidig ålder drevs företaget vidare av hans fru Ebba Gustafson under en tid. Sonen Gunnar köpte sedan företaget av sin mor och drev det vidare under mer än 40 år. Efter att Bengt Gustafson år 1981 tog över företaget så har utvecklingen inom tryckeribranschen gått rasande snabbt.

Tryckaren gick omgående över till offset och köpte sin första 4-färgs press. Film framkallades, monterades och plåtar brändes. Snart nog kom det bättre, snabbare teknik och istället kunde Tryckaren köpa in färdig plåt från sin samarbetspartner, Intergraphic i Helsingborg. Till skillnad från förr så gick det nu att bränna plåt direkt från datorn, s.k. CTP (Computer to Plate)

I början av 2000-talet blev digitaltrycket bättre och mer aktuellt och en ny marknad öppnade sig. Små korta serier, snabba leveranser och variabeldata blev vardag och inom detta område utvecklar Tryckaren sig hela tiden. Idag står det två kraftfulla Xerox digitalpressar och en EPSON storformatsskrivare redo för att hjälpa kunderna. På senare år har företaget också haft stor framgång med att hjälpa sina kunder med layout och framtagning av original.
Idag sysselsätts 6 personer och engagemanget inom gruppen är stort. Alla medarbetare är beredda att vid kontakt hjälpa och bistå i de flesta situationer. För oss är kundrelationen viktig. Vi hjälper Dig planera Dina trycksaker och ser till att priset är lönsamt även för Dig
.